Покарання буде подвійним

До автомобілістів, які з тих чи тих причин не мають при собі страхового полісу, міліціонери ставитимуться поблажливо.

Як повідомили в департаменті ДАІ МВС України, навмисно зупиняти водіїв для перевірки страхового полісу співробітники державтоінспекції не будуть. Однак при порушенні правил дорожнього руху страховий поліс вимагатимуть. У разі його відсутності накладатиметься ще один штраф у розмірі від 8,5 до 17 гривень. Тобто страховий поліс відтепер входить до обов’язкового переліку документів, як водійське посвідчення, технічний паспорт (свідоцтво власника) чи талон технічного огляду і має завжди бути в автомобілі.

Досвідчені водії стверджують, що «поважну» причину для того, аби зупинити ваше авто, кваліфікований даїшник знайде завжди. Одного мого знайомого зупинили, коли їхав на вазівській «четвірці». Пояснюють: мовляв, «дев’ятку» викрали, то ми перевіряємо. У відповідь на здивування: «В мене ж «четвірка», почув: «А для нас фари в темноті всі однакові…» Документи тоді все ж перевірили.

До речі, якщо немає страхового полісу, ви не зможете  зареєструвати автомобіль чи пройти технічний огляд. Тож чуткам не вірте – страхування ніхто не відміняв.