Є правда, але й кривди вистачає

Що далі, то більше пікетників збирається під стінами мерії у дні проведення сесій Київради. Учора їх було щанайменше тисяча, а Хрещатиком по колу курсували «Богдани», на яких були плакати із вимогами підвищити тарифи на проїзд. Протестувальники заблокували всі в’їзди і входи до будинку, але 78 депутатів усе ж пробралися до приміщення.

Журналістів до зали не пускали: всі вільні місця зайняли лише телеоператори. Тож ми стежили за перебігом подій на екрані монітора в холі. І, звичайно, чекали появи міського голови. Олександра Омельченка одразу взяли в облогу і попросили прокоментувати «вуличні» події.

– Створена моїм розпорядженням комісія приступила до роботи і має інвентаризувати всі спірні об’єкти, проти будівництва яких протестують кияни, – зазначив Олександр Омельченко. – Новостворена депутатська комісія під головуванням Володимира Поляченка сьогодні проведе громадські слухання щодо затверджених об’єктів будівництва, які у встановленому порядку отримали добро на містобудівній раді. Претензії та вимоги, з якими прийшли пікетники, ми взяли до уваги. У деяких вимогах є правда, але й кривди вистачає. Чого більше – вирішуватиме постійно діюча комісія, створена моїм розпорядженням.

Перед початком сесії я провів консультацію з головами депутатських фракцій і постійних комісій Київради. Ми дійшли висновку: на цій сесії не розглядати питання землевідведення, що їх включено до порядку денного у вівторок, аби мати змогу до сесії 14 та 21 квітня вивчити всі вимоги громадськості.

Так і сталося: з порядку денного зняли майже 99 питань щодо землевідведення, залишивши лише частину з них. Депутат Віктор Іванченко і цього разу вніс революційну пропозицію: із понеділка припинити прийом заявок на виділення землі до затвердження детальних планів забудови всіх районів. Її не підтримали як таку, що передбачає порушення регламенту.

А далі вже пішла звична й доволі спокійна робота. Хоча два питання все ж спричинили жваве обговорення. Йдеться про передачу в оренду кінотеатрів «Краків» та «Загреб». Рішення не ухвалили, відправили питання на довивчення.

Тим часом пікетники під мерією потроху розходилися. Опівдні їх залишилося з півсотні – усі з різними прапорами, закріпленими на склопластикових вудлищах. На них уже ніхто й уваги не звертав, бо це видовище стає звичним…