Гуртом і стаціонар облаштувати можна

У квітні виповниться вже дев’ятнадцять років нашій чорнобильській біді, яка зробила інвалідами тисячі людей. Українська молода держава не в змозі надати їм належне медичне та інше забезпечення, бо інвалідам доводиться 5-6 разів на рік лікуватися в стаціонарі. Є й такі, кому щомісяця потрібно 3 тисячі гривень лише на хіміотерапію. Тому ми щиро вдячні небайдужим людям, які знаходять можливість допомогти нам.

Не так давно вскладчину було облаштовано денний стаціонар при поліклініці № 4 Подільського району на вулиці Фрунзе, 107. Ліжка з матрацами для нього придбала депутат Київради О.Арканова. Її колега з Подільської райради В.Рожнятовський виділив гроші на постільну білизну, ВАТ «Фірма «Фармак» – на рушники, ЗАТ «Київський вітамінний завод» – на подушки, ЗАТ «Київмлин» – на ковдри, ЗАТ «Куренівський парк» – на карнизи, а ресторани «Централь», «Гетьман» та «Щекавиця» – на 100 метрів тюлі для вікон. ВАТ «Фірма «Фармак» допомогла ще й медикаментами власного виробництва.

Після нашого звернення голова Подільської райдержадміністрації Г.Романюк надав кошти на придбання трьох кольорових телевізорів для міської лікарні. Ще один телевізор подарував депутат Київради Ю.Россада. Він також надав матеріальну допомогу чотирьом інвалідам. А Ольга Арканова придбала двом інвалідам-чорнобильцям газові плити. Ці ж депутати міськради постійно забезпечують харчовими наборами всіх інвалідів на Новий рік та Великодні свята.

Матеріально допомагали інвалідам-чорнобильцям також депутати Київради В.Дрозденко, В.Єрмак, Г.Дігам, народний депутат Ю.Оробець та депутат Подільської райради В.Мороз. Щиро всім дякуємо!

Анатолій ТУРЧЕНКО, голова Подільського Фонду допомоги  інвалідам Чорнобиля; Людмила ЛЕЙЧЕНКО,  заступник голови Фонду, голова медичної комісії