Злопам’ятний де Фюнес

Легендарний французький актор Луї де Фюнес був ексцентричним не тільки на сцені, а й у житті. Так, на прогулянки в садку свого маєтку він ніколи не виходив без зарядженого пістолета, повідомляють «РТР-Вєсті.Ru».

Про ці та інші подробиці кар’єри й особистого життя Луї де Фюнеса йдеться в новій книзі, написаній його синами – Патриком і Олів’є. Їхня мати Жанна теж брала участь у написанні спогадів, як консультант. Книга «Не кажіть багато про мене, діти» уже з’явилася на прилавках французьких магазинів.

З’ясувалося, що Луї де Фюнес був дуже злопам’ятним. Так, він миттю відхилив пропозицію княгині монакської Грейс зіграти за великий гонорар в одній з благодійних вистав у Палаці Гримальді. Виявилося, що вісім років тому Грейс проїжджала на автомашині повз знімальний майданчик, де він грав, і не підійшла до акторів, тож де Фюнес затаїв образу.

Ще однією характерною рисою де Фюнеса було настирливе прагнення зніматися лише з постійними партнерами, режисерами, операторами й усім технічним складом. Саме тому в його фільмах ми бачимо одні й ті самі обличчя.