Француженка підкорила Тихий океан

Мод Фонтеной – 27-річна француженка, стала першою в історії жінкою, яка сама перетнула Тихий океан від Перу до Полінезії на невеликому весловому човні. Її подорож завдовжки 8 тисяч кілометрів днями закінчилася на полінезійському острові Хіва Оа. Жінка досягла мети майже на місяць раніше, ніж планувала, провівши в морі на своєму семиметровому човні 72 дні, повідомляє NEWSru.

Місцеві жителі, одягнені в яскраві національні костюми, зустріли француженку квітами і допомогли їй вибратися на берег. «Я чекала цієї хвилини довго, і дуже задоволена», – сказала Мод Фонтеной після фінішу.

За словами спортсменки, від довгого веслування дуже болять руки і спина, але вона щаслива, що досягла поставленої мети. Француженка зізналася, що остання частина плавання була найскладнішою, оскільки одного разу човен перевернувся, і вона боялася потонути.

На човні Мод Фонтеной були установка для опріснення морської води, запас продовольства, система навігації і супутниковий телефон для підтримки контакту з цивілізацією. Спортсменка повторила подорож норвезького дослідника Тура Хейердала 1947 року.