Кава – друг, кава – ворог

Результати тривалих спостережень за значними групами людей, які часто п’ють каву, виявилися неоднозначними: у багатьох випадках було встановлено зв’язок між частим вживанням напою і розвитком ішемічної хвороби серця. В осіб, котрі регулярно п’ють каву, рівень холестерину приблизно на 10 відсотків вищий, ніж у тих, хто не вживає її зовсім. Водночас, вчені  доводять, що зростання рівня холестерину в крові спостерігається здебільшого в тих, хто п’є каву, приготовлену шляхом кип’ятіння. Якщо ж каву готують, пропускаючи воду чи пару через фільтр, то це не призводить до підвищення рівня холестерину.

Безсумнівно те, що кава збуджує розум і почуття. Але вона, як з’ясували вчені з медичного центру імені  Хопкінса у місті Мічігані, ще й розпалює пристрасть! Своєрідний стимулятор, який міститься  в ній, дає змогу шанувальникам кави виявляти свою сексуальну активність частіше.