Театр – це уособлення епохи

Шановні добродії! Щороку, в березневі дні, до нашого міста приходить свято Міжнародного дня театру. 27 березня, за традицією останніх років, у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка збирається мистецька громадськість, щоб привітати акторів театру в день їхнього професійного свята, привітати переможців міської театральної премії «Київська пектораль». Бо театр несе в собі радість пізнання життя, пробуджує шляхетні почуття, народжує високі думки, закликає до боротьби за людське щастя на землі.

Віками накопичувався досвід акторського мистецтва і вдосконалювалася театральна техніка, формувався класичний репертуар. Але хоч би які зміни переживав театр за десятки віків свого існування, незмінним залишається одне: тісний зв’язок з епохою, з життям людей і країни. Тому міська влада приділяє велику увагу створенню належних умов для роботи театрів.

За два останні роки у Києві відкрилося відреставроване приміщення Київської майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» та перша черга приміщення театру на Подолі. Уперше за останні 100 років розпочалося будівництво нової театральної споруди для Київського академічного театру ляльок. Збудуємо і новий драматичний театр у Деснянському районі Києва.

Вітаю і бажаю здоров’я, творчої наснаги акторам. «Київській пекторалі» – довгого плідного творчого життя, конкурсантам – професійних перемог, а всім нам – зустрічей із великим мистецтвом.

Із привітання Київського міського голови Олександра ОмельЧенка