Знайшлась родина для Сергійка

На початку березня працівники Державної соціальної служби для сім’ї, дітей і молоді знайшли в своїй поштовій скриньці незвичайного листа. Зверталися до них жителі Київської області з проханням: «Допоможіть знайти Сергійка П’ятницького – хлопчика-сироту, який дуже-дуже хоче, щоб його усиновили. Ми з дружиною побачили його в якійсь програмі на каналі УТ-1 і вирішили – досить хлопчику бідувати... А якщо від нас потрібна якась довідка, або відгуки сусідів – не турбуйтесь. У нас все в порядку. І Сергійку буде з нами добре...»

Нелегко було держсоцпрацівникам дати відповідь. Як з’ясувалося пізніше, жалісливі люди помилилися. Не адресою. Листоноша приніс листа туди, куди направили. Вони рекламу прийняли за реальність. Насправді є лише віртуальний образ Сергійка П’ятницького, хлопчика із кліпа соціальної реклами, який малює свого портрета й звертається до людей: «Я вас дуже люблю і чекаю... Я знаю, що ви шукаєте саме такого хлопчика, як я – білявого, а не чорнявого... Я буду таким, яким ви захочете...».

Роль знедоленого підлітка виконав хлопчик із благополучної сім’ї. Старався юний актор, аби дорослих пройняло, аби спонукати їх прийти на допомогу сиротам. І старався, як бачимо, не даремно. Жаль тільки тих чуйних людей, які через щиру наївність сприйняли екранного Сергійка за справжнього і тепер почуваються обдуреними. Мабуть, у чомусь не допрацювали або, може, навпаки, перестаралися автори рекламного кліпа.

Те, що голос хлопчика, який мовить з екрана від імені тисяч знедолених дітей, почули, на думку заступника міністра України у справах сім’ї, дітей і молоді, директора Держсоцслужби Світлани Толстоухової, вселяє надію, що сотні сиріт матимуть щасливе дитинство і люблячих батьків.