Завод Петровського дбає про гостей

Три висотні споруди-брати через кілька років стоятимуть на сторожі Повітрофлотського мосту. Старшого – реконструйований офіс Міністерства транспорту України – знає кожен. Навпроти нього, за «Бермудським трикутником» (Центральним палацом урочистих подій) запроектовано середній – бізнес-центр. А от  ближче до станції метро «Політехнічний інститут», за гастрономом «Ювілейний»,  має з’явитися молодший – офісно-готельний комплекс  із автостоянкою.

Цікаво, що замовник  цього об’єкта  – донедавна засекречений і стратегічно важливий завод імені Петровського. Саме на його промисловій території розгорнуть будмайданчик. Отже, у кварталі, обмеженому вулицями Шолуденка, Маршала Рибалка, Старокиївською та проспектом Перемоги планують звести оригінальну споруду циліндричної форми, що зовні нагадуватиме фотоапарат із об’єктивом-трансфокатором.

Із закупівлею нового обладнання та переглядом асортименту продукції у державного підприємства звільнилася площа.  Щоб земля приносила користь, дбайливі господарі вирішили подбати про своїх ділових партнерів і гостей, які час від часу приїздять до них у справах. І захопилися ідеєю спорудити для візитерів скромний тризірковий готель на 130 номерів. Під офіси передбачають відвести 10 тисяч квадратних метрів. А ще тут збудують ресторанчик і  паркінг на 249 місць. Загалом комплекс, під який виділять 0,62 гектара промислової території, зможе вмістити не менше 1000 людей.
 

Належатиме він державі