Роботи більше, ніж видовищ

У приміщенні Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації відбулося чергове засідання міжвідомчої міської ради з туризму і екскурсій, де обговорили як досягнення, так і недоліки київської туристичної інфраструктури.

З одного боку, туристична галузь столиці динамічно розвивається та прибутково працює, обсяги туристичних послуг зростають. А з іншого – вистачає й проблем. На жаль, до початку пісенного конкурсу «Євробачення-2005» не встигнуть завершити будівництво двох готелів – «Свята Софія» та «Опера». Причиною затримки будівельно-монтажних робіт у «Святій Софії» стала зміна туроператора (був «Шератон», а став «Хайам-Інтернешнл»). А новий туроператор наполіг на змінах у проектній документації з урахуванням його зауважень та вимог чинних стандартів. А от «Оперу» не можуть добудувати через тяганину з оформленням документів та відведенням земельної ділянки під будівництво другої черги. Щоправда, кажуть, що ці недоліки ніяк не завадять розмістити іноземних туристів в інших готелях Києва.

Вистачає проблем і в Солом’янському районі, який чи не перший зустріне іноземців, адже аеропорт «Жуляни» та залізничний вокзал «Київ-Пасажирський» саме на його території.