«Ґринджоли» скидають маски

В атмосфері секретності відбулися зйомки відеокліпу на пісню «Разом нас багато» гурту «Ґринджоли». Сюжет ролика такий – музиканти, проїжджаючи сірими вулицями Києва, роблять його радісним і барвистим. З появою «Ґринджол» люди розправляють плечі та  скидають «сумні» маски.

Кліп створювався спеціально для  «Євробачення» – як відомо, пісня, представлена на конкурсі, обов’язково має бути відеовтілена, причому ролик треба було представити на розгляд Європейської мовної спілки до 21 березня. Тож у суботу знімали з шостої години ранку до шостої вечора, а в неділю матеріал уже повезли на монтаж до Німеччини. Оператор кліпу, до речі, також з Німеччини. Режисер – із Санкт-Петербурга. Працювала над «Разом нас багато» відеостудія «Крила», яка спеціалізується на зйомці рекламних роликів.

...Будинки на вулиці Волоській, що на Подолі, завішені шматками чорної тканини. Від випадкових хуліганів знімальний майданчик, яким став просто квартал нашого міста, охороняють міліціонери.

Позривавши шматки тканини, знімальна процесія  пересувається на Рибальський острів. Там, уже надвечір, знімали святкові салюти. Символічно, що саме на цьому острові – приміщення «5-го каналу», який, як і «Ґринджоли», багато зробив для тріумфу Помаранчевої революції.

Кульмінаційний момент відеокліпу знімали, хоч як дивно, на початку того бурхливого дня. Учасники «Ґринджол» – Роман Калин, Роман Костюк, Андрій Пісецький –  їхали на великій помаранчевій вантажівці поміж натовпом людей у чорно-білих масках. Почувши пісню, люди зривали маски й щасливо усміхалися – від суму їх врятувала Пісня
Свободи!

Маски ж виготовляли молоді художники, відомі за проектом «Р.Е.П.» (Революційний Експериментальний Простір). «Лише напередодні ввечері нас попросили зробити сотню масок з сумним виразом обличчя, – розповідає Жанна Кадирова. – Працювали всю ніч, а о сьомій ранку здали цей творчий продукт».

Також відеокліп «Разом нас багато» буде доповнений хронікою революційних подій із майдану Незалежності.