Кличка-молодшого вже не бояться

 Але може, це й добре для нього

Маловідомий в Україні білорус Сергій Ляхович, який давно мешкає в Сполучених Штатах Америки і готується стати громадянином заокеанської держави, оприлюднив свої думки з приводу квітневого бою з Володимиром Кличком. Як з’ясувалося, 29-річний суперваговик, який поки що не мав справи в рингу з іменитими боксерами, не воліє схилятися перед авторитетом українського боксера й не вважає Кличка-молодшого гідним опонентом.

«Вісім років тому я брав участь в спарингах українця, – заявив Ляхович. – І хоча був травмований і боксував однією лівою, доволі легко протистояв майбутньому чемпіонові світу за версією WBO. Зізнаюся чесно: ні тоді, ні пізніше Кличко-молодший чогось вражаючого не продемонстрував. А зараз, коли він програє бій за боєм, остерігатися його ударів узагалі немає жодної потреби».

Здається, подібною відвертістю не шокував жодний інший з опонентів уславлених братів. Звісно, більшість з них енергійно пащекували про свою перевагу, обіцяючи нокаутувати Володимира та Віталія, проте називати їх «ніякими» не осмілювався ніхто. Якщо цього разу і йдеться про звичну перед боксерськими боями психологічну «розвідку боєм», то варто визнати, що Ляхович принаймні дещо переступив межу дозволеного навіть в таких шоу.

Для Володимира Кличка, який в останні рік-два насправді втратив беззаперечний турнірний авторитет, гучні заяви Сергія Ляховича можуть відіграти доленосну роль. Якщо наш атлет мріє про повернення до боксерської когорти найкращих, то ліпшого способу переконливо довести це й вигадати важко. Відверта зверхність білоруса, який не входить до чільних десятків за жодною з престижних професіональних версій, має відмобілізувати Кличка-молодшого й налаштувати на рішучу відсіч.