Президент у Стрітенській каплиці

Напередодні свята Сорока святих мучеників Севастійських Президент України Віктор Ющенко, перебуваючи на міжнародній зустрічі в Торгово-промисловій палаті України, відвідав релігійну громаду Преподобного Серафима Саровського УПЦ КП, що у сквері на Львівській площі.

«Хоч і молимося щодня за відновлення стародавнього храму, та на такий результат не очікували, – зазначив настоятель парафії митрофорний протоієрей Сергій Ткачук. – Віктор Андрійович зайшов до нашої каплиці, спорудженої на історичній ділянці, де до 30-х років минулого століття височів храм Стрітення Господнього. Його вразив ошатний інтер’єр непоказної зовні маленької будівлі. Президент приклався до святих ікон. У теплій розмові парафіяни попросили Віктора Ющенка посприяти у відбудові святині, з якою пов’язане справжнє диво: у 20-ті роки минулого століття бані і стародавні ікони Стрітенської церкви раптово – за ніч – обновилися, свідками чого стали кияни. Крім того, є підстави вважати, що у розписах храму разом зі своїм земляком Іваном Сошенком брав участь і молодий Тарас Шевченко».

Разом з Віктором Ющенком до каплиці заходили перший віце-прем’єр Анатолій Кінах, президент ТПУ Сергій Скрипченко та інші особи. Потім президентське авто з отцем Сергієм попрямувало до Київської міської держадміністрації. Київському міському голові Олександру Омельченку доручено розпочати відновлення Стрітенського храму – визначної пам’ятки історії та архітектури Києва.