Усе про амбасади в Києві

Генеральна дирекція КМДА з обслуговування іноземних представництв підготувала і видала інформаційно-довідкову книгу «Представництва іноземних держав в Україні». Тут стисло викладено історичне становлення та сьогодення державності в Україні, подано інформацію про категорії іноземних представництв, їх статус, сферу діяльності. У додатку – деякі міжнародно-правові та державно-правові акти України, які регулюють міжнародні відносини.

Україна підтримує дипломатичні відносини з більш як 170 країнами світу. 64 держави та близько 160 міжнародних організацій мають у Києві дипломатичні представництва, 22 держави – консульські установи.

Ділові контакти міністерств та відомств України, місцевих органів самоврядування, юридичних та фізичних осіб з іноземними організаціями (установами, підприємствами тощо) та їхніми представниками набувають дедалі більшого розмаху.

Книга «Представництва іноземних держав в Україні» сприятиме глибшому розумінню природи міждержавних відносин та підвищенню їх рівня, надасть можливість використовувати в роботі досвід Генеральної дирекції. Видання також може бути корисним і для студентів вищих навчальних закладів, яких готують для подальшої роботи у сфері міжнародних та міжнародно-економічних відносин.

Галина МЕНЖЕРЕС, директор дирекції «Дипсервіс»