Бюджет виконано

Про прибутки та видатки міського бюджету за минулий рік йшлося на розширеному засіданні колегії КМДА.

Заступник голови КМДА – начальник Головного фінансового управління Віктор Падалка зазначив, що доходи бюджету Києва в загальний та спеціальний фонд за минулий рік виконано на 105,7 відсотка. «Замість прогнозованих 4,858 мільярда гривень отримано 5,136 мільярда», – пояснив він. За його словами, за два місяці цього року до загального фонду бюджету вже надійшло майже 502 мільйони гривень (14 відсотків од цьогорічного прогнозованого обсягу). Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то надходження збільшилися на 80 млн. грн.

Торік видатки із загального фонду бюджету міста перевищили суму отриманих доходів майже на 230 млн. грн. Однак, за рахунок середньострокової позики Мінфіну і частково за рахунок зміни обсягів залишків бюджетних коштів ці видатки було компенсовано. Найбільше коштів потрібно було на розвиток та утримання соціальної сфери міста (65 відсотків від загального обсягу). Майже 202 млн. грн. з міського бюджету спрямовано на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян. «Це найбільше асигнування на транспорт за останні роки», – наголосив начальник Головного фінансового управління. На підтримку ж вітчизняного виробника та малого підприємництва і на відшкодування відсотків за користування банківським кредитом торік було спрямовано майже 37 млн. грн. Майже 26 млн. грн. використано на поліпшення матеріально-технічної бази правоохоронних органів. На фінансування капітального будівництва – 1,203 млрд. грн.

Обсяги видатків міського та районних бюджетів постійно зростають. Як і кількість фінансових порушень. За даними контрольно-ревізійного управління Києва, торік перевірено 356 підприємств, установ і організацій комунальної власності, які отримували кошти з бюджету міста. Фінансові порушення виявлено в 199 з них – майже в кожному другому.

Після того, як було підбито підсумки щодо виконання бюджету за минулий рік, колегія ухвалила, що «Регіональну угоду між КМДА, київськими міськими організаціями роботодавців та Київською міською радою профспілок і міськими профспілками на 2004 рік в основному виконано». Потім представники столичної влади ухвалили та підписали Регіональну угоду на цей рік.