Вогонь, вода та мідні труби Брюса Вілліса

Саме цього дня, рівно 50 років тому, у шпиталі американської військової бази в Західній Німеччині на світ з’явився хлопчик – Волтер Брюс Вілліс. Він, як і всі немовлята, ворушив ручками та ніжками і голосно кричав. І ніщо не віщувало, що колись його знатимуть й любитимуть у всьому світі.  Що саме його ім’я на афіші привертатиме увагу мільйонів кіноглядачів.

Ніщо не віщувало славетної долі й тоді, коли, ще навчаючись у коледжі, Брюс, який тоді разом з батьками мешкав у Нью-Джерсі, передмісті Нью-Йорка, записався до драмгуртка. Грати у виставах йому подобалося й раніше. Проте вступити до студентської трупи його спонукала прозаїчніша мета – позбутися заїкання. Жодного натяку на майбутнє визнання не було й тоді, коли 22-річний Вілліс переїхав до Нью-Йорка, щоб підкорити театральні підмостки. Навпаки, фортуна вперто відверталася від юнака. Аби хоч якось прожити, йому довелося влаштуватися барменом у популярному тоді «Кафе-Централ». Минуло сім просякнутих алкоголем років, поки талановитому актору нарешті пощастило: його помітили критики у позабродвейній виставі «Закоханий дурень».

Окрилений успіхом, Вілліс полетів до Голівуда на проби до фільму, які він успішно завалив. Тоді його більше цікавили Олімпійські ігри, ніж участь у зйомках. Однак фортуна знову йому усміхнулася. Вілліс так сподобався продюсерам нового телесеріалу «Детективне агентство «Місячне сяйво», що йому віддали головну роль. А вже після трьох успішних сезонів на блакитному екрані (отримав нагороди «Золотий глобус» та «Еммі») Вілліс переключився на велике кіно. І хоча перша спроба – головна роль у комедії «Знайомство наосліп» – була невдалою, вже наступна – динамічний бойовик «Міцний горішок», де головний герой бореться з поганими хлопцями, зробила Вілліса мегазіркою.

Відтоді акторська кар’єра Брюса Вілліса складалася успішно – щороку на екрани виходило щонайменше два фільми за його участі (переважно бойовики). В особистому житті також повна ідилія: щасливий шлюб із акторкою Демі Мур, зцілення від алкоголізму, народження трьох доньок… Щоправда, 1997 року ця ідилія частково розвіялась, коли Демі подала на розлучення (кажуть, не витримала стрибків чоловіка «у гречку»). Після цього актор зустрічався з багатьма жінками. Але всі вони не затримувалися у його житті, допоки Брюс не захопився молодою акторкою Брук Бернс – зіркою серіалу «Рятівники Малібу». І нині в Голівуді подейкують, що варто чекати весілля.

Вілліс дедалі частіше говорить, що втомився зніматися в бойовиках і надає перевагу комедіям та психологічним трилерам. Тож не дивно, що на прем’єрі свого останнього фільму «Заручник», яка відбулася на початку березня в Лос-Анджелесі, його очі не дуже світилися від щастя. Кажуть, що він погодився зніматися у цьому бойовику тільки заради своєї старшої доньки Румер, якій віддали одну з ролей. На підході ще одна прем’єра – фільм Роберта Родрігеса «Місто гріха», де Брюс знову гратиме крутого хлопця. Тож на практиці від жанру екшн Вілліс поки що остаточно не відмовляється. Наступного року актор планує знятися у фільмі  «Міцний горішок-4», але, за словами Вілліса, це залежатиме від того наскільки цікавим буде сценарій.

Підготувала Анастасія МИЛЬНА за матеріалами іноземних видань