«Хмари конюшини» на Карловому мосту

Незабаром вийде дебютна платівка Дмитра Ципердюка – композитора, музиканта, а також сценографа та художника-постановника. Альбом «Clouds of Clover» («Хмари конюшини») матиме 14 композицій у стилі «музика землі». Це саме той напрям, який свого часу розробляли Катя Чілі та автори проекту «Еутерпа». «Це не стиль Руслани, а зовсім інша музика», – коментує пан Дмитро.

Автентичні вкраплення записано в Карпатах, на Волині та в Поліссі, а також запозичено в інших збирачів народної творчості. В одній з композицій співає бабуся, якій виповнилося 106 років. Також до створення платівки долучилися сучасні музиканти. Скажімо, модернової електроніки додав колишній учасник «Скрябіна» Сергій «Шура» Гера. У деяких піснях можна почути голос вокалістки групи «ДАТ» Людмили Орленко.

Альбом створювався на високому художньому та технічному рівні, за участі понад сорока музикантів, з яких  тридцять – артисти симфонічного оркестру. Запис тривав не два тижні, а три роки. Пісні перероблялися по кілька разів, в залежності від нових знахідок. Скажімо, одну з неповторних родзинок для «Clouds of Clover» Дмитро дібрав на Карловому мосту в Празі. Саме там місцевий бард Їржі грав моравські  мелодії  на лютні, волинці, колісній лірі, козі та інших інструментах. Тож український слухач може відкрити нове не тільки у своїй музиці,  а й зазирнути до традицій чеського співочого звичаю, який не схожий ні на німецький, ні на кельтський.