Економічні проекти молодих

Названо й нагороджено переможців V всеукраїнського конкурсу «Молода економіка», що його підтримали профільні міністерства та Державна податкова адміністрація України. А організатором цього молодіжного форуму знову був недержавний аналітичний центр «Інститут Реформ», який переймається тим, аби надати талановитій молоді можливості самореалізуватися в українському суспільстві.

У цьогорічному конкурсі взяли участь близько 1500 учасників з усіх областей України. Під час економічного форуму переможці регіональних етапів конкурсу «Молода економіка» захистили свої роботи перед національною конкурсною комісією та почесними гостями. Після семигодинного обговорення претендентів було визначено по три призери в кожній із вікових груп.

Перемогли проекти старшокласників, у яких вони спробували поставити себе на місце Президента України. Конкурсна тема для студентів більш практична: «Проблеми розвитку іпотечного кредитування в Україні та шляхи їх розв’язання». У групі конкурсантів, до якої входили аспіранти, молоді викладачі, економісти-практики, вік яких не перевищує 35 років, аналізували стратегію розвитку економіки України (області, міста чи району).

Крім відповідних відзнак та призів, переможці отримали й грошові винагороди: за перше місце – 1000 гривень, за друге – 700, за третє – 500 гривень.

Цього разу корисним для V Всеукраїнського конкурсу «Молода економіка» стало партнерство та підтримка не тільки з боку загальновідомих ґрандів меценатства – Міжнародного фонду «Відродження», Благодійного фонду «Ренесанс», – а й представників малого та середнього бізнесу.