Найкраща допомога – не заважати працювати

Скажімо відверто, тривалий час влада не приділяла належної уваги тим, хто створює робочі місця, наповнює бюджет. Тобто вітчизняному бізнесу. Надто – малому та середньому. Навпаки, душили податками, перекривали кисень підприємницьким ініціативам. Здається, нарешті зрозуміли: потрібна співпраця.

Що стосується Дарницького району, то його голова Микола Кирилюк узяв за правило регулярно зустрічатися з представниками малого та середнього бізнесу і допомагати у вирішенні проблем підприємництва. Ми побували на нещодавньому такому зібранні.

З виступів ділових людей стало зрозуміло, що проблем у них вдосталь. Жалілися переважно на недосконалість законодавства. Воно дає змогу вирішувати бізнесові питання різними шляхами, більшість із яких напівлегальні або й просто протизаконні. Але дивно,  що саме вони найбільше імпонують деяким чиновникам. Микола Петрович сказав, що настали часи, коли треба обминати такі шляхи, позбуватися таких чиновників.  І пообіцяв підприємцям всіляку підтримку в чесному бізнесі. Зачитував скарги й пропозиції. Мовляв, давайте спільно наводити лад: гуртом і такого чиновника легше бити.

«Головна допомога малому та середньому бізнесу – це не заважати працювати», – резюмував Микола Кирилюк.

Своєрідною ілюстрацією можливостей бізнесу стала виставка продукції місцевих підприємств. Вона засвідчила великий потенціал Дарницького району.