Військові змінили дислокацію

Лише рік минув відтоді, як запрацювали дві нові станції Київського метрополітену «Житомирська» та «Академмістечко», якими подовжили Святошино-Броварську лінію. Із їх відкриттям відчутно поліпшилося транспортне сполучення і на західній околиці міста активізувалося будівництво.

Неподалік станції метро «Нивки», навколо супермаркету «Фуршет», уже прописуються нові сусіди-об’єкти. Ліворуч осучаснюють старий гуртожиток, а праворуч, де вздовж пішохідної доріжки витягнулися малоповерхові споруди, має з’явитися елітний комплекс. За ними донедавна діяла автобаза Міністерства оборони України. Нині на засніженій території, що за металевою огорожею на проспекті Перемоги 90/1, стоїть лише кілька КаМАЗів – військові змінили дислокацію. Вони поступилися місцем модерновому житлово-торговельно-офісному комплексу з міні-дитсадком та автостоянкою. Квартир тут розраховано не менш як на 600 осіб.

Ще не скоро збудують  оригінальний ступінчастий за структурою світлопрозорий комплекс. Містобудівна рада при Головкиївархітектурі розглянула поки що лише передпроектні матеріали і в цілому схвалила творчий задум зодчих.

Мрія столичної влади і будівельників про вивільнення величезних столичних територій од військових частин та їх структур, схоже, здійснюється. Адже киянам так потрібне сучасне житло.