Витрати не покривають видатків

Про стан столичного господарства, вчора на брифінгу інформував заступник голови КМДА, начальник Головного управління житлово-комунального господарства Михайло Поживанов.

Торік програму «Твій дім, твоє подвір’я» виконано на 113,6 відсотка, зазначив Михайло Олександрович: «Замість запланованих 135,5 мільйона гривень фактично використано 154. Нині житлово-комунальне господарство столиці потребує набагато більше коштів. Для його нормального функціонування потрібно 370-380 мільйонів гривень на рік». Він також розповів, що квартплата киян нині покриває витрати по столиці лише на 58 відсотків. А через неплатників, які накопичили чималі борги, передусім перед енерго- та водопостачальними компаніями, потерпають усі інші кияни.

ДО РЕЧІ

Кияни занепокоєні різким потеплінням, яке може спричинити підвищення рівня води у Дніпрі і затоплення. Пан Поживанов, який очолює комісію з техногенної екологічної безпеки КМДА, запевнив, що паводок Києву не загрожує: «Про це нещодавно повідомив Український гідрометцентр, який стверджує, що велика кількість опадів, що були взимку, загрози не створили». Однак нині триває підготовка Деснянської та Дніпровської водозабірних станцій на випадок, якщо вода, а разом із нею мул, усе ж піднімуться. Прочищають також і зливову каналізацію.