Привид нової революції. Антибудівельної

Учора на прес-конференції в УНІАНі про початок масових протестів проти роздачі столичних земель і безсистемного будівництва в центрі Києва заявила створена місяць тому громадянська кампанія «Форум порятунку Києва».

Наміри кампанії серйозні. Уже в четвер, 17 березня, під стіни мерії вона виведе багато киян, які вимагатимуть скасувати ухвали Київради про будівництво на вулицях Шовковичній, 39/1, Івана Франка, 4, Старонаводницькій та ще в майже 40 несприятливих для того, на думку «рятувальників» місцях.

– Стоятимемо до кінця, – заявив головний координатор «Форуму порятунку Києва», депутат Деснянської райради Віталій Черняхівський. – У разі, якщо Київрада не задовольнить наших вимог і надалі вдаватиметься до «дерибану» столичних земель, у середині квітня встановимо намети по периметру мерії. Зараз готуємося до проведення міського референдуму про недовіру керівництву міської влади.

До складу «Форуму» вже ввійшло понад 40 громадських організацій, його підтримала «Пора» і деякі  політичні партії. Щодня до громадянської кампанії приєднуються все нові групи киян, які не згодні з будівництвом на дитячих майданчиках, у міських скверах та у своїх дворах. Тож переростання кампанії на нову, антибудівельну революцію, цілком можливе.