Недовго грала музика

Триста п’ятдесят гривень – це багато чи мало? Як для кого. Скажімо, для студентів – це три місячні стипендії. Саме стільки коштує МР-3 плеєр, який придбали (кожен для себе) двоє товаришів, студентів КНУ імені Тараса Шевченка. Спершу покупкою хизувався Сашко, який, здавалося, знімав навушники лише коли спав. Нишком уся група на парах по черзі насолоджувалася музикою. Невдовзі такого плеєра придбав і Тарас, у тому ж таки магазині. Одначе для нього музика недовго грала – десь за місяць-другий апарат зламався. Тарас, не довго думаючи, подався до сервіс-центру: мав гарантійний талон. Там його уважно вислухали і погодилися взяти плеєр на ремонт, але з однією умовою – якщо хлопець здасть його в коробці, з усіма документами про купівлю-продаж.

Як добре, що і в Сашка такий плеєр, і він не встиг викинути на смітник картонну коробку.

– Без проблем консультанти оформили усі належні папірці і забрали товар на обстеження, – розповів Тарас. – Сказали прийти за два тижні, що я й зробив. Але замість мого плеєра дали квитанцію, за якою в магазині отримав свої 350 грн.

Гроші можна було покласти в кишеню або купити новий апарат. Тарас вибрав другий варіант. Поки що плеєр працює, але ніхто не дав гарантії, що в разі несправності його не треба буде відносити до сервіс-центру, а потім купувати новий.

– Чому б не купити інший? – запитала юнака.

– Інший коштує дорожче. Власне, точнісінько такий на ринку бачив за 450 гривень. Утім, на ринку купувати аудіоапаратуру дуже небезпечно, з покупцем не панькатимуться, як у магазині. То мені і Сашку ще й пощастило.

До речі, кілька тижнів тому і Сашкові довелося ходити цією ж стежкою. Без проблем покупець обміняв плеєр на новий. І теж має сумнів, чи довго насолоджуватиметься музикою?