Володимир МАЗЕПА: «Соціальна, політична й економічна ситуація в районі стабільна»

Позачергова сімнадцята сесія Святошинської райради з порядком денним – про підсумки роботи райдержадміністрації за більш ніж річний період та завдання щодо реалізації Програми Кабінету Міністрів України на 2005 рік; про криміногенну ситуацію в районі й затвердження програм щодо боротьби із злочинністю й «зайнятості населення» – відбулася по-робочому, навіть буденно.

Зокрема тому, що підсумки життя району  вже обговорювалися 2004 року на сесії, святошинців про все повідомили у районних ЗМІ. Було, щоправда, одне питання – «Про політичну ситуацію в районі під час виборів Президента України 2004 року». Із нього й розпочав звіт голова райради та райдержадміністрації Володимир Мазепа.

Зауваживши, що район – третій у Києві за площею й налічує майже 318 тисяч жителів, – Володимир Олександрович констатував, що політична ситуація під час непростих президентських виборів була стабільною  і прогнозованою. Ніхто із 23 тисяч членів 62 осередків політичних партій ні під час кампанії, ні по її завершенні не заявив про порушення виборчого законодавства чи чиїхось прав. На 2 листопада 2004 року найчисленнішою була Партія регіонів України, яку очолює Олег Шевченко. Із 4200 партійців – 2100 молодих людей віком до 28 років, тому районний осередок налагодив співпрацю з молодіжними громадськими організаціями. Успішно втілював і розвивав програму «Сучасна освіта молоді України», мета якої – безплатне навчання обдарованих та малозабезпечених дітей. Перед виборами і під час них активними були й районні організації партій: регіонів України, «Реформи і Порядок», «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», НРУ, Демократична партія України, «Єдність» і «Собор».

Соціально-економічні показники району за 2004-й і два місяці 2005-го непогані. За січень і лютий нинішнього року на 119 відсотків зросли обсяги промислового виробництва, виконано всі бюджетні показники. Володимир Олександрович зазначив, що районний бюджет не може фінансово сприяти розвитку промисловості таких гігантів, як АНТК імені Антонова та «АВІАНТ», але втілювати соціальні програми залюбки допомагатиме.

Цікаво виклав голова своє бачення Програми уряду, запропонувавши конкретні кроки-пропозиції щодо виконання в районі кожного її розділу. Володимир Олександрович нагадав, що перспективи району на нинішній рік дуже великі. План соціально-економічного розвитку налічує 46 позицій, зокрема спорудження двох нових шкіл і завершення масштабної реконструкції середньої школи на вулиці Жмеринській.

Про криміногенну ситуацію доповіли прокурор Василь Смітюх і заступник начальника міліції Михайло Довгий. Про стан із робочими місцями – заступник директора районного Центру зайнятості Наталя Кулачова. Депутати визнали політичну ситуацію в районі під час президентських виборів та соціально-економічну діяльність РДА 2004-го і в січні-лютому 2005-го задовільною («проти» не голосував ніхто, двоє утрималося). Програми боротьби зі злочинністю та «Зайнятість населення» райрада одностайно схвалила, пообіцявши фінансово та організаційно підтримувати. Програму Кабінету Міністрів «Назустріч людям» депутати схвалили.

Було б несправедливо не згадати, що вранці перед сесією будівлю РДА пікетували невдоволені її роботою (за різними підрахунками – від 4 до 10 осіб). Було розповсюджено листівку-відозву за чотирма безіменними підписами відомих партій і громадських організацій. Колеги-депутати чемно нагадали авторці, що краще дружно працювати, а не мітингувати.

Володимир Мазепа оприлюднив листа голови районної партійної організації «ВО «Батьківщина» Григорія Савіна, в якому той висловив стурбованість щодо використання їхньої назви в листівці із закликом до пікетування держадміністрації Святошинського району і зажадав «…дати відповідне доручення для з’ясування авторів цієї листівки».