Ставка на нові обличчя

Після виборів одні політики швидко пристали до нової влади, інші пішли в опозицію. Але знайшлися й такі, яких не влаштовує жоден із варіантів. Тож вони відшукали свою нішу в політичному розкладі й створили нову партію, яка дістала назву «Третя сила». Очолив її народний депутат від групи «Центр» Василь Гаврилюк.

Чому ж саме «Третя сила»? Партійці зазначають, що першою силою є влада, другою – опозиція. Ну, а нове політичне об’єднання – альтернатива їм, «золота» середина.
На перший з’їзд приїхало 140 представників із різних регіонів. Порівняно із зборами інших сил це, звичайно, мало. Однак пан Гаврилюк наголошує, що партія тільки формується і незабаром її ряди поповняться. До 1 червня планується створити мережу регіональних парторганізацій.

Початок з’їзду справді був зовсім не схожий ні на провладні, ні на опозиційні з’їзди. Спершу на сцену вийшли танцюристи, потім співаки. А вже після цього прозвучав Державний гімн.

Вітання з’їзду надіслав Президент Віктор Ющенко, прибули на форум і представники Київського міського голови Олександра Омельченка, Голови Верховної Ради Володимира Литвина й лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза.

У своїй програмі під назвою «Українська стріла» «Третя сила» запропонувала свій проект розвитку нашої держави. Програма-мінімум – подолання «кучмізму», ну, а максимум – перетворення країни на світовий центр. На першому місці – інтереси громадянина і держави.

Партія підтримуватиме стратегічний курс Президента на побудову демократичного суспільства, боротьбу з корупцією і прозорість влади. Водночас вона хоче запозичити все найкраще як у провладних сил, так і в опозиції. Ставку роблять на нові обличчя і нові підходи в політиці. Результатом же своєї діяльності «Третя сила» бачить побудову заможної, успішної й потужної України.

Нова партія, як і належить, готується до виборів 2006 року. Але основну ставку робить не на Верховну Раду, а на органи місцевого самоврядування. Проте Василь Гаврилюк упевнений, що «Третя сила» пройде і до парламенту, хоча, найімовірніше, не блокуватиметься з іншими партіями.

Чи правильний прогноз пана Гаврилюка? І чи виявиться середина справді «золотою»? Аби дізнатися, доведеться зачекати хоча б рік.