Де малюкам найкраще

Визначити це нелегко, бо в Києві – 455 дитсадків і 96 шкіл-дитсадків. Але позаяк такий конкурс проводиться вперше, то прискіпливе журі, до якого увійшли керівники ДНЗ, працівники міського та районних управлінь освіти, батьки і фахівці з Педагогічного університету імені Б.Грінченка, цілий рік перевіряло, порівнювало й узагальнювало. На користь об’єктивності вибору свідчить відмова від стереотипу – нагородити по одному від кожного району. У Солом’янському районі відзначили аж три дитсадки – 63-й, 124-й і 376-й, у Деснянському – два: 9-й і 770-й. Решта перемог дісталася Голосіївському, Печерському, Подільському, Шевченківському і Святошинському районам.

Серед нагороджених ДНЗ є експериментальні – себто, навчають і виховують дітей там за спеціальними, передовими, творчими програмами. За це нагородили 71-й дитсадок Святошинського району, який очолює Любов Ковальчук. ДНЗ №41 у Голосіївському районі – санаторний, для ослаблених діток. Директор Тамара Сосонюк, крім турботи про здоров’я і фізичне зміцнення малюків, забезпечила належне навчання і естетичне виховання.

Такий рейтинг проводиться в Києві вперше. Начальник Головного управління освіти столиці Борис Жебровський вручив керівникам ДНЗ, котрі перемогли, дипломи, а заступник голови міської освітянської профспілки Олег Смирнов – квіти. І це ще не все. Перемога у рейтингу означає автоматичну атестацію ДНЗ з відзнакою, впродовж року їх не перевірятимуть Головне та районні управління освіти, досвід їхньої роботи поширюватиметься, а вихованці запрошуватимуться до участі у цікавих конкурсах. Не забули й керівників – Головне управління освіти й науки подало клопотання до Міністерства освіти й науки України про нагородження їх високою освітянською нагородою – знаком «Софія Русова», а до Кабінету Міністрів – про при своєння їм звання «Заслужений працівник освіти».