Що спільного в Ліди й піраміди

Чи не кожен з нас щоразу, вибираючи подарунки близьким, рідним, колегам, ламав голову: щоб такого придбати, аби і не задорого, і в той же час оригінальне?

Донедавна у такій ситуації рятували чашки з різноманітними написами – іменні та гороскопні. Проте нині такий подарунок навряд чи можна назвати оригінальним. Одна моя знайома ноги збила, вишукуючи «дрібничку» до 8 березня. Уже втрачала надію, коли раптом, йдучи майданом Незалежності, помітила жіночку, яка торгувала… іменними тарілками. У центрі кожної – малюнок, а по краю написано ім’я і заримований до нього текст.

Рима, звичайно, не завжди вдала, але тарілки від цього не втрачають своєї ексклюзивності. Продавщиця розповіла, що такий посуд розмальовують вручну, і тому жоден малюнок не повторюється. Для кожного імені, якщо воно популярне, існує кілька варіантів тарілок. Наприклад, для Ліди було щонайменше чотири. Одна з яких запевняла, що «Ліда – надійна, як Хеопса піраміда».

Найчастіше купують тарілки на честь Оль, Тетян, Наталок, Ір, Олен, а також Олександрів, Сергіїв та Володимирів. Отже, можна зібрати цілу колекцію такого посуду і прикрасити ним, скажімо, полиці на кухні. Або ж скомпонувати їх тарілки в оригінальний сервіз і дивувати ним своїх гостей.