За сценарієм брата-2

«Автором» двох інцидентів, що сталися 23 жовтня біля ЦВК (молодики сумнівної зовнішності влаштували бійку та кидали каміння в приміщення виборчої комісії) був, за словами заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля, відомий український політтехнолог зі штабу провладного кандидата.

Більшість провокаторів уже затримано. Коли б задум політтехнолога із штабу Януковича було реалізовано, – це, на думку заступника міністра, дало б змогу ухвалити рішення про відкриття чималої кількості виборчих дільниць на території Російської Федерації. Саме на цю тему дискутували в ЦВК 23 жовтня. Провокатори, які вчинили бійку, ставили собі за мету виманити депутатів «Нашої України» на вулицю, і назад не впустити. За цю, з дозволу сказати, «роботу» їхні «роботодавці» пообіцяли, – сказав генерал, – 500 у.о. Одначе повною мірою план не спрацював, тож виконавці отримали тільки по 300 доларів США.

Безладдя фінансував, як зазначив Геннадій Москаль, рідний брат екс-віце-прем’єра Андрія Клюєва – Сергій.

– Гадаю, ініціаторам й організаторам безчинства біля ЦВК, – продовжив генерал, – треба нарешті набратися мужності й про все розповісти в прокуратурі. Адже люди добре знають, хто давав гроші, з чийого вони гаманця.

На жаль, того дня і правоохоронці повелися не так, як вимагала ситуація. Перед інцидентом навколо ЦВК було знято міліцейський кордон, працівників «Беркута» передислоковано у двір. Нині МВС надіслало до Генпрокуратури всі необхідні матеріали, аби тим діям колишніх міліцейських високопосадовців надали правову оцінку. Ані Сергія Клюєва, ані його брата Андрія на допит ще не викликали, проти колишнього кандидата в президенти, радше за все, кримінальну справу не порушуватимуть.

За словами пана Москаля, провокаторами керував відомий у столиці кримінальний авторитет, який нині у розшуку. Його прізвище заступник міністра не назвав. Не назвав і генеральських чинів, проти яких уже порушено кримінальні справи. Одначе не заперечував, що людей з високими званнями у «чорному» списку вистачає.