До нас іде метро

Уже три роки як Виноградар увійшов до складу Подолу. Ми запитали голову Подільської райдержадміністрації Григорія Романюка, з якими проблемами Виноградаря доводиться стикатися і які перспективи розвитку мікрорайону?

– Коли масив передавали нам, тут ніхто нічого не робив. Коли я вперше зустрівся з мешканцями Виноградаря, претензій було чимало.

Хоч будинки в цьому районі не старі, але утримували їх погано. Під’їзди, дахи, вхідні двері будинків – усе це занедбано. Балкони, облицьовані маленькими плиточками, також почали обсипатися. Отже, треба було негайно братися за ремонтні роботи.

Найбільша проблема району – нестача транспортних засобів. Тутешній ринок треба впорядковувати. Він досі був стихійним. Ми вже розпочали його реконструкцію. А от сміттєпереробний завод, що  неподалік Синього озера, не будемо облаштовувати доти, доки не вивчимо досвіду інших. Чимало негараздів і з гаражами – їх понабудовували хто де захотів. Але щоб усі ці проблеми розв’язати, потрібен час.

– Якщо буде скорочення кількості районів і у вас Виноградар заберуть, чи не прикро буде?

– Хіба важливо, хто тут буде начальником? Аби господарем був хорошим.

– Наскільки дієвим є  на Виноградарі місцеве самоврядування?

– Якщо чесно, я проти такої самоорганізації населення, яка є зараз. У кожному будинку працює рада «Виноградар», яка й має вирішувати усі питання в комплексі.