До громадської думки тепер прислухатимуться

Учорашній брифінг заступника голови КМДА, начальника Головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховикова зумовив особливий інтерес журналістів, адже тема була «гарячою»: «Актуальні питання землекористування в Києві».

«Земля має працювати на киян», – такими словами розпочав свій виступ пан Муховиков. І навів солідні цифри: лише торік понад 600 мільйонів гривень надходжень до міського бюджету – від використання землі. Ми з радістю дізналися, що без урахування громадської думки столична влада не ухвалюватиме серйозних рішень, зокрема у сфері землекористування.

А як же бути із забудовами, проти яких виступають кияни? Анатолій Муховиков пояснив, що Київрада вже скасувала низку своїх непопулярних рішень. Передусім йдеться про виділення земель у Пущі-Водиці, будівництво на проспекті Правди, 80-82, врегулювання ситуації щодо зведення сміттєсортувальних станцій тощо. А позачергову сесію Київради 17 березня буде присвячено виключно розгляду земельних питань.

Розглядати є що. Адже під будівництво вже виділено 740 ділянок, але не з усіма планами міської влади згодні кияни. Зокрема, «Вечірній Київ» запитав, чи буде скасовано рішення про виділення земель, де житлове будівництво вести небезпечно? Йдеться, наприклад, про насипні схили на вулицях Івана Франка, 4 та Шовковичній, 39/1.

– З інженерного погляду будувати можна на будь-яких схилах, – відповів пан Муховиков. – Сучасні технології дозволяють зміцнювати їх.

Тобто треба розуміти, що від будівельних намірів за вказаними адресами поки що не відмовляються.

Коли журналісти запитали, доколи у Києві множитимуться автозаправки, пан Муховиков заспокоїв: нині у місті 360 АЗС, і цього вже досить. Розповів він і про пілотний проект реконструкції «хрущовок» на Вітряних горах, пообіцявши, що вже цього року там почнуть зводити першу багатоповерхівку.