Тим, хто на сторожі рідного слова

Уже стало традиційним для столичної мерії щороку в день народження великого Кобзаря вшановувати найкращих популяризаторів Шевченкового слова. Цього року почесні нагороди і цінні подарунки з рук міського голови Олександра Омельченка отримали 84 киянина.

Серед них – сподвижник міжнародного літературно-мистецького свята, «В сім’ї вольній, новій» поет М. Шевченко, упорядник ілюстрованого видання «Кобзар» В.Клічак, художник В.Гарбуз, співак і композитор А.Середа, артистка Національної філармонії Н.Крюкова, диктор національної радіокомпанії Н.Подоляко та багато інших.

Подяки Київського міського голови отримали також школярі – переможці III міського конкурсу з української мови та літератури ім.П.Яцика, студенти, працівники засобів масової інформації, бібліотекарі, викладачі і вчителі, державні службовці – всі ті, хто сприяє популяризації творчості Тараса Шевченка та стоїть на сторожі рідного слова.

Переможців привітали голова Національної спілки письменників Володимир Яворівський та голова Київської спілки письменників Анатолій Погрібний. Державна академічна хорова капела ім.Л.Ревуцького виконала, як кажуть, – від душі, пісні на слова Тараса Шевченка. Всі присутні в колонній залі КМДА слухали стоячи.