Завоюємо Росію… мінеральною водою

Про те, що українці люблять і охоче п’ють цілющу мінеральну воду «Миргородська», відомо давно. Недарма ж нині Миргородський завод мінеральних вод – незаперечний лідер на вітчизняному ринку мінеральних вод, охоплює 14 відсотків його обсягів. Днями група журналістів під час прес-туру, організованого за участю Всеукраїнського фонду «Журналістська ініціатива», побувала на Миргородському заводі мінеральних вод.

Під час екскурсії по підприємству ми мали змогу побачити, як із величезного підземного озера на глибині понад 700 метрів видобувають знамениту мінеральну воду, та простежити весь процес її виробництва аж до відвантаження до торговельної мережі. І все це робиться за найсуворішого дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил. Недарма й журналістам перед тим, як потрапити до цеху розливу води, довелося вдягнути білі халати. І це, незважаючи на те, що весь виробничий процес на заводі автоматизовано: вода по трубах потрапляє до кількох герметичних ємкостей, із них – до пляшок, які виготовляє особлива машина.

«Хоча наше підприємство нещодавно відзначило своє 75-річчя, – розповів генеральний директор Миргородського заводу Валерій Сенько, – воно оснащене сучасним обладнанням, а наш персонал по праву вважається одним із найкваліфікованіших в Україні. Ми постійно піклуємося про якість продукції, вкладаючи кошти в нові технології, вдосконалення виробництва. Усе це сприяє тому, що наші мінеральні води, які несуть людям здоров’я та бадьорість, мають величезний попит не лише в Україні, а й на міжнародних ринках».

«Миргородську» видобувають в екологічно чистій Полтавській області. Тому їй надає перевагу кожен третій українець. Смакує наша вода й громадянам США, Німеччини, Ізраїлю, Естонії, Білорусі, Молдови. Унікальність і неповторність «Миргородської» визнали й фахівці, відзначивши її численними нагородами та дипломами найпрестижніших міжнародних виставок.

Не так давно наша мінеральна вода почала завойовувати російський ринок. Щойно потрапивши на нього, майже без рекламної підтримки обсяги її реалізації щомісяця зростають майже на 50 відсотків! Нині «Миргородську» продають у Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії. Особливо припала вона до смаку жителям білокам’яної. Тут її реалізують у понад тисячі торгових точок, зокрема й найбільших супермаркетах. Приємний смак та унікальні цілющі властивості «Миргородської» мав змогу оцінити вже кожен тридцятий житель Москви.

На думку експертів, успіх нашої води на російському ринку пов’язано передусім з оригінальністю та привабливістю самого продукту. Ці переваги «Миргородській» забезпечують унікальне родовище мінеральної хлоридно-натрієвої води, що не має аналогів не лише в Україні, а й у СНД, та величезний досвід і виробничий потенціал персоналу. Дослідження ж маркетологів компанії та динаміка зростання продажу дають підстави сподіватися на вдалу експансію української мінеральної води на насичений російський ринок.