До столиці «приїжджало» донецьке м’ясце…

Понад 150 виробників продуктів та напоїв із різних регіонів України, а також ближнього і далекого зарубіжжя завітали до столиці, як кажуть, себе показати і на інших подивитися – на XI Міжнародну спеціалізовану виставку «Прод Експо Україна 2005».

Цей, один із найбільших харчових форумів, визнаний Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії, відбувся за сприяння КМДА.

Для споживачів це гарна можливість ознайомитися з харчовою продукцією – «з перших рук». І якщо не сподобався смак продегустованого, приміром, м’ясного виробу, можна одразу ж висловити свої претензії виробникові. Хоча вони, на відміну від фальсифікаторів, не забувають покласти, скажімо, в ковбасу – м’ясо. Крім того, відверто розповідають відвідувачам, із яких інгредієнтів та добавок виготовлено продукцію.

Найдешевші і, водночас, якісні шинку, домашню ковбаску і балик запропонували киянам до святкового столу виробники з Донецька.

Проте чи не найбільше гостей виставки здивували своїми кондитерськими виробами майстри з Київщини. Вони не лише випікають дещо призабуті домашні медовики, сметанники, а й обновлюють асортимент до кожного свята. Нинішні їхні новинки-торти: у вигляді цифри 8 і для «Милих дам». Не забули кондитери про дітей і чоловіків, виготовивши величезні шоколадні яйця із сюрпризами. У них сховали іграшкового півника, а для сильної статі… пляшку.

Тож тепер всіляким там «їхнім» «Кіндерам» до наших уже не дотягнутись. Адже майстерність наших виробників високо оцінили як в Україні – «Золота медаль» за найкращий товар минулого року, так і за кордоном – перемога на Світовій олімпіаді кондитерів у Німеччині. Хоч найдорожча нагорода, на думку директора Тамари Багатир, – це від Олександра Омельченка.