Український дует – у чвертьфіналі

Уперше в історії одразу два вітчизняних клуби пробилися до чвертьфіналу євроліги ФІБА. І хоча цей престижний турнір ослаблений відсутністю переважної більшості континентальних грандів, які виступають в євролізі УЛЕБ, авторитет українського баскетболу від того не применшений. Тим паче, що «жовто-блакитні» гулівери марять єврославою аж ніяк не безпідставно.

Минулої середи до БК «Київ», який здолав французький «ПСЖ-Ресинг» в обох матчах, долучився й «Азовмаш» із Маріуполя. Чинний чемпіон України переміг п`яту команду Туреччини – ізмірський «Туборг», за сумою трьох зустрічей, але двічі взяв гору над опонентом у гостях. Нічого подібного в історії єврозмагань ще не було: виграти в турків два матчі поспіль на їхньому майданчику – фантастика! Однак маріупольці обернули неймовірне на реальне, причому завдали «Туборгові» найпершої поразки в єврокубках у його стінах… У середині березня почнуться чвертьфінальні серії, в яких переможцеві також доведеться виграти дві зустрічі. І знову на турнірному шляху маріупольців стоїть іменитий клуб, який досі не пізнав гіркоти поразки в домашніх баталіях…

Євроліга ФІБА сезону 2004/2005 років. 15, 18 і, за потреби, 23 березня. Чвертьфінальні серії до двох перемог: «Фенербахче» (Туреччина) – «Бешикташ» (Туреччина), «Іроні» (Ізраїль) – БК «КИЇВ» (Україна), «Хімки» (Росія) – УНІКС (Росія), «Динамо» СПб (Росія) – «АЗОВМАШ» (Україна). Минулорічний чемпіон євроліги – УНІКС (Росія).