Співачки та «бабуся»

Найближчі сусіди України визначилися з тим, хто представлятиме їх на ювілейному «Євробаченні», яке відбудеться в Києві 19-21 травня.

Росія знову обрала молоду та маловідому співачку – 23-річну Наталку Подольську. Вона – фіналістка «Фабрики Зірок». Дівчина народилася в Могилеві, закінчила там музичну школу, звідти ж потрапила на «Слов’янський базар», де виступила блискуче. Пані Подольська – саме та дівчина, яку так шукав Олександр Лукашенко, коли намагався витіснити російських виконавців з радіоефіру, а російських красунь – з подіумів та рекламних щитів. Але Наталку  полонила  Москва.

Білорусь представлятиме Анжеліка Агурбаш. Її обирали не глядачі шляхом голосування, а компетентне  журі. Анжеліка виконуватиме пісню «Boys and Girls» («Хлопці та дівчата»), присвячену трагічним подіям у Беслані.

Молдова ж, яка вперше бере участь у «Євробаченні», відправляє на конкурс свій «кращий музичний експорт»  – групу «Здоб ші Здуб».  «Для нас цей конкурс має «особливий інтерес», – каже лідер групи Роман Ягупов. – Це виклик виконавцям та престиж для країни». «Здоб ші Здуб»  спеціально написали нову пісню рідною мовою «Bunica bate doba» («Бабуся б’є в барабан»), робота над якою тривала два місяці.