Вухань… покусав

У німецькому містечку Баргфельд, неподалік Гамбурга, з двома місцевими жителями сталася незвичайна пригода.

Сонячного недільного дня молодий чоловік вийшов на галявину поруч зі своїм будинком, аби зустріти приятеля, який приїхав у гості на моторолері. Вимкнувши двигун, гість рушив у напрямку помешкання,  але раптом зупинився, замахав руками, начебто когось відганяючи, а  через кілька секунд почав кликати на допомогу.

Коли господар підбіг до місця події, то побачив великого зайця-русака, що міцно вчепився зубами в шину моторолера і, незважаючи на галас, відпускати «здобичі» не збирався. Допомагаючи приятелеві визволити сталевого коня, господар спробував відіпхнути тварину ногою. Тоді заєць блискавично обернувся і накинувся на чоловіка. Прокусивши черевик, заєць вгородив зуби в стопу. Вхопився так міцно, що голіруч відтягнути його приятелі навіть у двох не змогли. Довелося вдатися до допоміжних засобів. Товариш приніс ціпок і почав бити тварину – спочатку легенько, аби лише налякати, а потім з усією силою. Тільки тоді заєць розтиснув щелепи й відпустив потерпілого.

Перев’язавши рану та озброївшись палицями,  чоловіки загнали зайця в клітку  й віднесли його до ветеринарної клініки, аби перевірити, чи не хвора тварина на сказ. Лікарі, взявши аналізи, повідомили, що  заєць цілком здоровий. Причину ж агресивної поведінки медики пояснити так і не змогли. Лише порадили випустити зайця та триматися від нього подалі, пам’ятаючи, що перед ними хоча й невеликий, а все ж таки дикий звір.