Вібрація кишенькової «бомби»

Один із районних судів Саратовської області отримав на розгляд доволі несподівану заяву. Громадянка Звонарьова вимагає оштрафувати одного з лідерів телефонного зв’язку  Росії за те, що за досить короткий термін користування послугами мобільного зв’язку цієї фірми в її сина виникли проблеми зі здоров’ям.

Суд погодився розглянути скаргу, взявши до уваги інформацію адвокатів позивача, яка ґрунтувалася на доповіді Британської медичної асоціації. Медики стверджують, що дешеві, а тому й занадто популярні sms-повідомлення можуть становити небезпеку для здоров’я людей. Особливо для тих, на чий телефон приходить таке повідомлення, тим самим призводячи не лише до вібрації (або підстрибування), а до мікрохвильового удару.

Крім того, потерпають, на думку медиків, і ті, хто відсилає повідомлення. Адже при написанні sms людина тримає телефон перед тілом, і мікрохвильове випромінювання, спрямовується на внутрішні органи. До чого це може призвести, з упевненістю не скаже ніхто: вплив випромінювання на різні частини організму маловивчений.

Британська федерація електронної промисловості, що представляє англійські телефонні компанії, вже спростувала твердження місцевих медиків. На їхню думку, апарат не більш небезпечний, ніж будь-який інший електронний прилад.