Серед фанатів Ані Лорак – ХДПУ

Ані Лорак не потрапила на Євробачення, але здобула нових прихильників. Ними стали члени Християнсько-демократичної партії України. Її голова Віталій Журавський вважає, що гурт «Ґринджоли» незаконно виграв відбір і звинувачує оргкомітет конкурсу в політизації. «Ані Лорак не пройшла, бо не підтримала Помаранчеву революцію»,  – запевнив він.

Представники ХДПУ вважають, що віце-прем’єр Микола Томенко порушив умови конкурсу, коли за кілька днів до його фіналу додав чотирьох нових учасників. Не до вподоби християнським демократам і пісня «Разом нас багато».

Вони назвали її плагіатом з пісні латиноамериканських комуністів. Щоправда, їхнє зауваження не зовсім доречне, оскільки відомий чилійський мотив «El pueblo unido jamas sera vencido» («об’єднаний народ ніколи не перемогти») використано в зовсім іншій пісні Помаранчевої революції. І виконують її не «Ґринджоли».

Є претензії у ХДПУ та продюсера Ані Лорак Юрія Фалоси до самого процесу голосування. Його нібито було фальсифіковано, хоча доказів цього не навели. Тепер вони вимагають зміни складу оргкомітету Євробачення-2005 та повторного голосування вже без участі виконавців, запропонованих Миколою Томенком. Ну а самого віце-прем’єра хочуть відправити у відставку. Десь ми це вже чули... Невже тепер жодне голосування не обійдеться без повторного туру?