Під спікером хитають стільчик

Голова Верховної Ради Володимир Литвин презентував електронну версію книги «Україна 2004: події, документи, факти». Скоріше, це навіть не книга, а збірник текстів, фото, аудіо- й відеоматеріалів, присвячених президентським виборам і Помаранчевій революції.

Спікер зібрав унікальну колекцію документів: стенограми засідань ВР, РНБО, рішення Верховного й Конституційного Судів, постанови ЦВК, укази Президента й уряду, рішення про відкриття кримінальних справ за фактом сепаратизму. Є тут і записи з круглих столів із врегулювання ситуації в Україні. А ще передвиборні програми та біографії основних кандидатів. І, звичайно, відеозапис інавгурації Віктора Ющенка.

Однак журналістів на презентації більше цікавив скандал навколо плівок майора Миколи Мельниченка. Той звинуватив Володимира Михайловича у причетності до справи Георгія Ґонґадзе. Спікер відкидає всі звинувачення. Він уже в Генеральній прокуратурі давав свідчення і готовий це зробити знову. Адже в нього не було жодних мотивів, аби вчинити такий злочин. І пан Литвин не хоче жити з таким тавром.

– Якби я був причетним до вбивства, мене б уже не було в Україні, – зазначив спікер.