Природа – найкращий скульптор

Із нагоди Міжнародного жіночого дня в малій виставковій залі «Українського дому» можна побачити персональну виставку творів художниці, майстрині з флористики та коренепластики Валентини Чаус.

Це вже тридцята виставка Валентини Чаус. Причому, після цих експозицій вона навчила своєму мистецтву чимало людей, а її орнаментами оздоблено кілька офіційних установ у столиці. Художниця зазначає, що багато скульптур створила сама… природа. Це коріння і гілки дерев, які ніби самі просяться подовжити їх вік у вигляді мистецьких творів. Наприклад, «Пан» (бог лісу) майже повністю створений природою і дуже нагадує «Пана» Врубеля.

Пробуджує емоції, які важко передати на папері, овальна композиція «Світає». Художницю хвилюють вічні теми, які знайшли відображення в картинах «Тіні забутих богів» та «Спершу було яйце». На іншій картині без назви кубізм міської архітектури створює враження а-ля паркет. Цікавий підхід до теми «Народження життя»: блискавка, що пронизує весь фон картини, плавно переходить у профіль людини, а потім – у стежку. От таке-то поєднання небесного і земного.

Виставка триватиме до 7 березня.