…А проблем все більшає

Часу до пісенного конкурсу «Євробачення-2005» щодня залишається дедалі менше, а проблем з його організацією більшає. Причини цього вчора з’ясовували на розширеному засіданні колегії КМДА.

Ситуацію прояснив новопризначений президент Національної телекомпанії України (НТКУ) Тарас Стецьків. Він підтвердив: і досі з Палацом спорту не укладено договору, але не через бездіяльність. «За такими завищеними цінами за оренду, які вони пропонують, працювати нереально й неможливо. Це ж загальнодержавна справа, тож потрібно шукати компроміс! Інаше ми будемо змушені зволікати з підписанням договору», – обурився пан Стецьків. З’ясувалося, що за один день оренди для проведення «Євробачення» Палац спорту править не 40 тисяч гривень (стандартна ціна для виступу зірок естради), а в декілька разів більше. Якщо врахувати й проведення денних репетицій, то вималюється чималенька сума.

Є проблема й з розміщенням реклами: ще досі не визначено місця й не виділено площі під неї. «А саме від реклами, власне, й залежить кількість спонсорів і коштів, які вони нададуть на підготовку фестивалю», – наголосив пан Стецьків. Проблема й з туроператором (точніше, його відсутністю), який безпосередньо займався би прийомом і розміщенням іноземних делегацій. Нині жоден провідний український туроператар не в змозі взяти на себе таку відповідальність. А днями десять із них запропонували об’єднати зусилля і розподілити обов’язки. «Але найголовніше, що ми маємо зробити, – на належному рівні забезпечити трансляцію по всій Європі», – поінформував президент НТКУ. Він запевнив, що з «Укртелекомом» вже вирішується питання про налагодження додаткового оптико-волоконного зв’язку та виділення необхідних телефонних ліній.

Державна скарбниця переказує перші 30 мільйонів гривень, передбачених бюджетом на організацію «Євробачення». Аби прискорити роботу з підготовки конкурсу, пан Стецьків запропонував із трьох робочих груп створити одну,  яка й виконуватиме поставлені завдання.