Не зраджу принципам

До виконавчої влади з Верховної Ради вже пішло понад сорок народних депутатів. Більшість з них залишається сумісниками.  Певне, оцінюючи свої можливості в керівництві державою як нестабільні, ці люди бояться залишитися в подальшому ні з чим, тому й не складають депутатських повноважень. Але так триватиме недовго, особливо з тими парламентаріями, які потрапили до Верховної Ради за списками партій і блоків. Їм на зміну мають прийти ті, чиї прізвища значилися нижче, – теж відомі люди в Україні. Одним із тих, кого вважають претендентом на парламентське крісло, є нинішній заступник голови КМДА Михайло Поживанов. Тому, аби задовольнити цікавість наших читачів, ми запитали в Михайла Олександровича, що він збирається робити, якщо насправді список «посунеться» до його прізвища?

– Так, я й справді можу пройти за списком «Нашої України», – відповів Михайло Поживанов. – Але мені цілком комфортно й на нинішній посаді. Олександр Олександрович Омельченко поставив переді мною непрості завдання, призначаючи окрім заступника голови КМДА, ще й начальником Головного управління житлово-комунального господарства. Наскільки це важлива ділянка роботи, бо безпосередньо стосується якості життя кожного киянина, відчув одразу, коли майже на ходу вникав у проблеми очищення міста від сміття, заміни та ремонту ліфтів, збереження і відновлення житлового фонду.

Маю зобов’язання й перед своїми виборцями з Лісового масиву столиці, які обрали мене депутатом Київради.

Якщо ж надійде пропозиція від нової влади, що матиме конкретне підґрунтя, волів би передусім  обговорити її з Київським міським головою та керівництвом Народного Руху України, членом якого я є. Бо ціную думку цих людей, їхньою підтримкою пишаюся і за неї щиро вдячний.

Дехто з політиків скептично ставиться до переходу до Верховної Ради на один рік. Особисто я не поділяю таких думок, хоча й не рвуся до парламенту. Адже навіть і цей рік потребуватиме від депутатів напруженої роботи та чималих зусиль. Потрібно плідною працею над законопроектами підтримати перемогу нашого Президента, закріпити її на виборах 2006 року.