З енергетикою Майдану

«Ґринджоли» дуже хочуть довести, що можуть і гідні представляти Україну на «Євробаченні-2005» – хлопці навіть заспівали на прес-конференції. «Коли вийде альбом (очевидно, у квітні), питання про нашу професійність та досвід зникнуть, – обнадіює лідер групи Роман Калин. – Незабаром зможемо запевнити, що переможемо на «Євробаченні».

Інформаційне агентство УНІАН, де відбувалася прес-конференція групи «Ґринджоли», пікетувало близько трьох десятків шанувальників Ані Лорак. «Це не політична акція, і грошей нам ніхто за участь не платив», – коментували вони й голосно кричали «Ані Лорак! Ані Лорак!».

У залі ж, де відбувалася прес-конференція, також був присутній радикально налаштований шанувальник Кароліни, яка, до речі, результати недільного голосування оскаржувати не збирається. Тож невідомий пан постійно переривав бесіду криками «Ганьба!» За його словами, 20 мільйонів українців – за Ані Лорак. Він вимагав переголосування. Із приміщення інформаційного агентства галасливого фаната вивела охорона.

«У нас були серйозні плани щодо роботи з «Ґринджолами» ще до перемоги у відбірковому конкурсі «Євробачення», – пояснював тим часом президент «Юкрейніан Рекордс» Андрій Даховський. Саме з цією рекординговою компанією група уклала контракт наприкінці минулого року.

Записуватимуть нові пісні «Ґринджоли», про яких іще вчора знали лише в рідному Івано-Франківську, у Лондоні, а виступатимуть – у США, Канаді, Австралії, Бельгії, Німеччині, Франції, Великій Британії та інших країнах. Перший виступ за кордоном – у Польщі. У квітні вони братимуть участь у місцевому фестивалі реп-музики.

Ледь устигнувши усвідомити свою перемогу та відповідальність, група взялася за активну підготовку до «Євробачення». Кажуть, від стилістів почули вже десять кардинально різних ідей щодо свого іміджу. Займаються перекладом пісні, яка матиме назву «Пісня свободи» або «Пісня вільних людей». Нині вона триває 2 хвилини 40 секунд, а за форматом «Євробачення» композиція має звучати три хвилини.

«За три тижні маємо представити готовий варіант, – каже Роман Калин. – Головне – передати в пісні енергетику Майдану. Розуміємо, що ми є обличчям України, і працюватимемо над удосконаленням так званої телевізійної картинки».

До речі, «Ґринджоли» тепер тріо – у лютому до них приєднався клавішник та саксофоніст Андрій Пісецький.

«У «Ґринджол» є те, що й передбачає конкурс «Євробачення»: позитивний заряд, незвичність, етнічна складова», – резюмував Андрій Даховський.