У кризи політичний слід

Компанія «Нафтогаз України» продовжує обмежувати постачання газу на електростанції та котельні столиці. На разі його обсяги зменшилися майже удвічі порівняно зі звичним режимом. Керівники «Нафтогазу» погрожують повністю припинити подачу газу, і це попри те, що нині компанія «Київенерго» стовідсотково сплачує за спожитий за добу газ і поступово погашає заборгованість.

– Те, що сьогодні відбувається навколо «Київенерго», – політичні ігри чиновників високого рангу, – прокоментував ситуацію перший заступник генерального директора
АК «Київенерго» Борис Ященко. – Заборгованість за газ на початку року була завжди. Торік вона становила 70 мільйонів гривень, нині ж ми заборгували 83 мільйони. Проте в керівництві НАК «Нафтогаз України» залишилися деякі прихильники старої влади, які провокують політичні інсинуації навколо «Київенерго».

Компанія вживає заходів, аби подолати теплоенергетичну кризу. Вона взяла кредит на суму 20 мільйонів гривень, бере ще один на 15 мільйонів. Київрада ухвалила рішення щодо виділення 44 мільйонів гривень на погашення заборгованості «Київенерго». Сповна за спожитий газ можна буде розрахуватися  до кінця березня.

Однак нині кияни відчули прохолоду в своїх помешканнях, особливо це стосується жителів Печерського, Голосіївського та частково Дарницького районів. Щоб вирівняти режим теплопостачання, на київських ТЕЦ будуть спалювати більше мазуту. Щоправда, тут теж виникає проблема – цього палива катастрофічно не вистачає.

«Київенерго» сподівається на розуміння киян, які повинні активніше розрахуватися за комунальні послуги. Попри всі негаразди, компанія обіцяє не вимикати гарячу воду в помешканнях і намагатиметься підтримувати режим теплопостачання в нормі.