Весну зустріли квітами

«Весна іде, красу несе, і тій красі радіє все» – саме такими рядками з пісні я б охарактеризувала виставку «Краса землі», яка розгорнута у галереї Національного університету ім.

Т.Шевченка. Справжньою несподіванкою для багатьох стали представлені тут вишивки відомої співачки та телеведучої Анжеліки Рудницької.

Її вишиті гладдю полотна більше схожі на картини. Відомо, що така техніка потребує крім хисту ще й неабиякого терпіння. Співачка-вишивальниця виставила вісім робіт, об’єднаних, як на мене, сонячною темою. Адже в основі багатьох із них було яскраво вишите коло, всі кольори підібрано так, аби випромінювали світло й тепло. Кожен її витвір сповнений оптимізму та позитивної енергетики.

Як з’ясувалося, Анжеліка Рудницька не вперше виставляє на загал своє художнє життя. Минулого року його бачили у мистецькому проекті «Позитивне мистецтво», дещо експонувалася на початку лютого на виставці «Подих ангела».

Архітектор Олеся Кумченко засвідчила, що вона теж здатна на більше, ніж фахове покликання. На її картинах – лірика міських квітів. Живопис та графіка водночас ексцентричні та ніжні, а розпис по склу – вишуканий і легкий.

Виконані в авторській техніці малюнки квітів Тетяни Горюшиної сповнені філософського змісту. А ще майстриня займається бодіартом та працює в монументальному жанрі – розписує інтер’єри кафе, природа надихає її і в цьому.

– Усі роботи оригінальні й водночас дуже природні. Майстрині й самі схожі на неповторні квіти. Цією буйноцвітною експозицією ми разом зустрічаємо весну, – так означив концепцію виставки її організатор художник Сергій Бєляєв.

«Краса землі» хоча й не вражає масштабністю, але організаторам справді вдалося створити в галереї весняний настрій, так би мовити, кількома штрихами. І щедро обдаровують ним відвідувачів.

Виставка в університетській галереї триватиме до 15 березня.