Так завершиться навчальний рік

Прес-служба Головного міського управління освіти і науки повідомила, що видано наказ, яким регламентовано основні заходи щодо завершення цього навчального року.

Позаплановий «грипозний» відпочинок школярів не позначиться на весняних канікулах. Учні зможуть відпочивати та оздоровлюватися з 21 по 27 березня. Навчальний рік завершиться 31 травня святом «Останнього дзвоника». Одразу ж розпочнеться екзаменаційна пора.

Дев’ятикласники 3 червня складатимуть екзамени з української мови (диктант), 10 червня – з математики (письмово). Обов’язковими є також екзамени з географії, біології. П’ятий предмет – на вибір.

Випускники 11 класів демонструватимуть свої знання також з п’яти предметів. Два з них обов’язкові – переказ із творчим завданням та історія України ХХ століття. Із трьома іншими предметами випускники визначаться самостійно.

Уже звичною стає для учнів можливість зовнішнього тестування на базі вищих навчальних закладів до початку державної підсумкової атестації у школі. Його результати зараховуються як бал державної підсумкової атестації й тоді випускник може не складати екзамени. Цього року сертифікаційне зовнішнє тестування з української мови відбуватиметься 9 квітня; математики – 16 квітня; історії та економіки – 23 квітня.

Документи про освіту випускники отримають на випускних вечорах 24 червня.