«Пора» – в партію

Громадянська кампанія «Пора» (та, що «жовта») оголосила про перетворення на партію. Як зазначив координатор робочої групи Владислав Каськів, головними завданнями нова партія бачить очищення влади, утвердження єдності української нації, популяризацію європейських цінностей та забезпечення прямої участі громадян у політиці.

«Пора» зберігатиме риси громадянського руху і ратує за подальше поширення демократії на пострадянському просторі. Тому створюється міжнародний центр підтримки слабких демократій. Триватиме і контроль за владою – формуватимуться «чорні» й «білі» списки політиків.

Перший з’їзд партії відбудеться вже в березні. А наступного року «Пора» візьме участь у виборах до Верховної Ради. Однак цілком можливо, що кандидати від нової політичної сили балотуватимуться на можливих довиборах у парламент уже цього року.

Проте така ініціатива викликала незадоволення з боку «чорної» «Пори». Її активісти зазначають, що партію створюють усупереч волі активістів громадянської кампанії. А чимало її організаторів не мають нічого спільного з діяльністю організації під час Помаранчевої революції. Тому процес створення партії охрестили «політичним цирком».