Коновалюк виріс із донецьких «штанців»

Яскраво «засвітившись» під час президентських виборів, Валерій Коновалюк продовжує набирати бали як перспективний і самостійний політик. Нардеп, який ще три місяці тому був у команді Віктора Януковича, на прес-конференції одразу після засідання політвиконкому Партії регіонів заявив про вихід з її політради.

За словами парламентарія, це не остаточний розрив із партією. Він залишатиметься її членом, «поки триває дискусія». На думку Коновалюка, «регіоналам» слід обговорювати нову програму, варіант якої він запропонував. Основну причину свого радикального кроку нардеп сформулював так: «Партія не відчула змін, що відбулися в суспільстві. У ній є група людей, які залишають її в застої, прагнучи приватизувати. Партія регіонів має зрозуміти, що з такою значною підтримкою в суспільстві її завдання не закінчується 2006 роком».

«Приватизаторами» нардеп назвав «групу Азарова–Рибака», його земляків. Щодо Януковича, то він зазначив, що лідер партії зараз розмірковує, як створити широку коаліцію. Коновалюк не поспішає поривати з перспективною, на його думку, політичною структурою і, схоже, не проти самостійно впливати на її майбутнє. Чутки про те, що він має намір створювати свою партію,  нардеп  спростував.

Заяви Коновалюка стосовно діяльності чинної влади були досить різкими. Він вважає, що уряд не має чіткої позиції щодо соціальних питань, а у фінансових працює за старими принципами. Юлія Тимошенко, за оцінкою парламентарія, на своєму місці. Проте вона «отримала виключно посаду, а не уряд». Подібної думки він і про Віктора Ющенка, оскільки «РНБОУ може в будь-який момент замінити Президента».

З’їзд Партії регіонів заплановано на 5 березня. Коновалюк не впевнений, що за ці дні «регіонали» зможуть повернутися за вітром змін, яким дихає Україна. Він вважає, що на з’їзді партії варто було б оголосити про свою опозиційність. «Йдеться не про створення іміджу реваншистів, які хочуть у будь-який спосіб повернути владу. Наше завдання – пропонувати владі альтернативні рішення».