На дріб’язок не розмінюються...

Працівниками міліції столичного Управління по боротьбі з економічними злочинами спільно з оперативно-пошуковим відділом карного розшуку затримано на момент збуту фальшивих грошей двох громадян. Шахраї саме збиралися в торгову мережу сплавити кілька підробних купюр по 200 євро. Невдовзі було встановлено, що того ж дня вони розрахувалися папірцями в одному зі столичних магазинів побутової техніки. Там вони спромоглися збути аж 18 фальшивок.

Під час огляду автомобіля одного із затриманих у бардачку знайдено ще дві такі купюри, а в салоні – ту саму побутову техніку, яку він придбав за фальшиві 3.600 євро. Вилучену валюту було направлено на експертизу до столичного експертно-криміналістичного центру. Як з’ясувалося, усі були фальшивими. Їх виготовили за допомогою копіювально-розмножувальної техніки зі струменево-крапельним способом нанесення зображення.

Оперативниками також встановлено, що за місцем проживання власника авто зберігалося ще 154 таких банкноти. Усі знайдені купюри відправлено на експертизу.

Проти обох затриманих порушено кримінальну справу за ознаками ч.3 статті 199 КК України, яка передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ігор КОРИЦЬКИЙ, прес-офіцер ЦГЗ Гу МВС України в м. Києві