А поштові фільтри обходить

Одна з найпопулярніших програм з розсилання спаму тепер має нову функцію, котра дає змогу обходити всі можливі поштові фільтри. Фахівці з комп’ютерного захисту побоюються, що кількість спаму в поштових скриньках значно зросте, адже відтепер його взагалі неможливо буде ідентифікувати.

Найчастіше заражені комп’ютери при підключенні до Інтернету непомітно для свого власника самі розсилають спам в автоматичному режимі. Завдяки здатності програми-спамери відтепер можуть замасковувати свої розсилки під повідомлення, що надходять прямо із сервера інтернет-провайдера. Оскільки знищити всю пошту, надіслану із сервера, нереально, то разом із нормальною кореспонденцією на персональні комп’ютери може легко потрапити і спам відповідної програми.

Однак деякі фахівці-оптимісти не вважають, що нова характеристика програми створить занадто великі проблеми. Вони пропонують власникам електронних поштамптів, зокрема таких вітчизняних, як «Укрнет» та «Юа ФМ», припиняти прийом повідомлень від користувача, якщо воно перевищить визначений ліміт.